הפחד מאוכל יכול להטריף אותנו. הוא יכול לשגע אותנו ולגרום לנו להיות מתוסכלים או להרגיש מקופחים.
אבל הפחד מאוכל הוא זה שמניע הרבה אנשים. אסור לאכול. מותר לאכול.
הפחד מלעשות טעויות. הפחד מלעלות במשקל.
במקום שהפחד יניע אותנו, אנחנו צריכים לדאוג שבריאות (גם נפשית) ומודעות עצמית הם אלה שמניעים אותנו.
וכדי שזה יקרה, חשוב לשחרר את הפחד.
קודם כל, להיות מודעים שהוא קיים. לבדוק באיזו שפה אתם מדברים עם עצמכם ועם אחרים על אוכל.
"אסור ומותר"
"משמין"
"אני לא נוגע/ת בזה בחיים"
"אני לא הולכת לחתונה/אירוע/מסיבה, יש שם מלא פיתויים"
"אני לא משתמשת במלח בכלל"
מכירים את המשפטים האלה ?
מכירים אנשים שמשתמשים במשפטים האלה ?
זה מראה על פחד מאוכל.
וזה גורם לנו לבעיות הרבה יותר חמורות מבעיות הבריאות שאוכל לא מזין עלול לגרום.
כמו בכל תחום בחיים, חשוב לשמור על איזון. וגם על השפיות.
קראתי פעם בספר תזונה, שרק המחשבה שאוכל מסוים הוא משמין, משמינה. המחשבה עצמה.
אז תחשבו מה עושות לנו מחשבות על אוכל מזיק… כמה הן מזיקות לנו..
הבריאות הנפשית שלנו חשובה לא פחות מהבריאות הפיזית.
לחשוב מחשבות בריאות, לא פחות חשוב מאשר לאכול אוכל בריא.
וזה נכון לכל תחום בחיים, לא רק בהקשר של אכילה.
אז נכון שיש מאכלים שנחשבים למזיקים, ונכון שיש מאכלים שגורמים להשמנה יותר מאחרים, ונכון שיש הבדל בין אורגני למרוסס, אבל בשורה התחתונה – אם כל היום נהיה בתחושה שכל מה שאנחנו אוכלים יכול להרוג אותנו, הוא באמת יהרוג אותנו.
תנשמו עמוק, תשחררו את הפחד הזה, תעשו את המקסימום שאתם יכולים לעשות בהתחשב בנסיבות ובהתחשב במידע שיש לכם, ופשוט תחיו.