טעויות בדרך לתזונה בריאה שכדאי להימנע מהן

טעויות בדרך לתזונה בריאה שכדאי להימנע מהן

אני כבר יותר מ-10 שנים עוזרת לאנשים לאכול בריא יותר בקלות, וכבר יותר מ-10 שנים אני נתקלת בכמה טעויות שחוזרות על עצמן שאנשים עושים בדרך לתזונה בריאה, וגורמות להם להתייאש ולהיות מתוסכלים.

בדיוק בגלל הטעויות האלה, רוב האנשים חושבים שלאכול בריא זה יקר ומסובך.

אבל האמת שזה הפוך לגמרי.

אם רק מצליחים להימנע מהטעויות האלה, אפשר לאכול בריא בקלות ובלי מאמץ ולהתמיד בתזונה בריאה לאורך שנים ארוכות.

הנה 5 מהטעויות שכדאי להימנע מהן כדי לאכול בריא בקלות וללא מאמץ –

מכשירים באלפי שקלים

"לאכול בריא זה יקר" – זה משפט שאני שומעת הרבה. וזה נכון. אם קונים בלנדר ב-3,500 ש"ח ועוד כל מיני מכשירים באלפי שקלים, אז זה מאוד יקר. אבל האמת היא, שהמכשירים האלה ממש מיותרים, ואפשר להסתדר יפה מאוד בלעדיהם. לי יש בסך הכל 3 מכשירים בבית (חוץ מתנור ומקרר כמובן), שכולם ביחד עלו לי פחות מ-1,000 ש"ח. תמיד בסדנאות שלי המשתתפים מתפלאים כמה בריא וטעים אפשר לעשות בלי מכשור מיוחד. 

מזונות-על

אלה בדרך כלל מזונות קטנים ויקרים שמגיעים מקצה העולם. לדוגמא : זרעי פשתן, זרעי צ'יה, זרעי המפ, מאקי ברי, גוג'י ברי, ספירולינה, פולי קקאו, פולן, נוני ועוד ועוד
הם כביכול מכילים כמויות גדולות של רכיבי תזונה חיוניים, והתומכים בהם מייחסים להם כוחות על טבעיים כמעט.
אבל – ממש לא צריך לייבא מזונות אקזוטיים מקצה העולם כדי לאכול בריא!
ניתן לקבל את כל הרכיבים החיוניים לגוף מתזונה צמחית מאוזנת ומלאה, שאפשר להשיג בכל מכולת או חנות טבע.

5 טעויות בדרך לתזונה בריאה

צומות / ניקויים

זה לא שאני נגד צומות וניקויים. הבעיה היא שרוב האנשים שעושים צומות או ניקויים לא יודעים מה לעשות אחר כך כדי לתחזק את התוצאה וההרגשה, ואז הם נופלים חזרה להרגלים ישנים ומזיקים, ובדרך כלל מגיעים אליי כדי לתקן את הנזקים.
כדאי קודם כל לאזן את התפריט ולאכול בריא, ורק אחר כך, לתחזק מדי פעם עם צומות או ניקויים.

תוספי תזונה

כמעט כל אחד שאני מדברת איתו על תזונה מתגאה בפניי שהוא לוקח תוספי תזונה. הבעיה היא שתוספי תזונה הם לפעמים דווקא חלק מהבעיה.
הם מכילים כמות מאוד גדולה של רכיבים, שעלולה לפעמים ליצור עודף ברכיבים מסוימים, והעודף הזה עלול לגרום לחסר ברכיבים אחרים. מה גם, שהגוף שלנו לא מסוגל לקלוט כמות כזו של ויטמינים ומינרלים. במזון טבעי, הרכיבים האלה נמצאים בכמויות מזעריות – בכמויות שהגוף יכול לספוג, ומגיעים יחד עם רכיבים אחרים – שעוזרים לפירוק וההטמעה שלהם בגוף.

כמו זה לא בדיוק

קשה לנו לוותר על טעמים שאנחנו אוהבים, ולכן, הרבה אנשים שרוצים לאכול בריא יותר, מנסים לשנות מתכונים שהם אוהבים לבריאים יותר על ידי שינוי רכיבים במתכון (לפעמים אפילו רכיבים קריטיים). וכשהטעם הוא לא בדיוק אותו הדבר (ולפעמים אפילו גרוע מזה…), הם מוותרים וחוזרים לישן, המוכר והלא בריא.
אני ממליצה, שלפחות בתחילת הדרך, תהיו יצירתיים, תמציאו דברים חדשים, תיכנסו לאתרי מתכונים ותגלו טעמים חדשים. לכו על פשוט וקל, לא צריך להיות אהרוני כדי לבשל טעים. תתחילו בקטן, ותתפתחו לכיוון שמתאים לכם.

לסיכום 

כדי לאכול בריא לא צריך לקנות מכשירים באלפי שקלים, לא צריך משכנתא כדי לקנות בחנויות טבע, ולא צריך להיות שפים..

כל מה שאנחנו צריכים כדי לחזק את הגוף ולשמור על תזונה בריאה לאורך זמן נמצא במכולת או בחנות הטבע.

לאכול בריא זה פשוט וזול, כשיודעים איך לעשות את זה נכון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך גם

איך אוכלים בריא גם בעבודה

איך אוכלים בריא גם בעבודה?

אנחנו מבלים את רוב היום שלנו בעבודה, בין אם זה במשרד או בבית, חשוב שניצור לעצמנו את התנאים ואת הסביבה שיעזרו לנו לאכול בריא ולהתמיד לאורך זמן.