ינו 13 2012

מוצרים מומלצים

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 בעמוד הזה תוכלו למצוא את המוצרים שאני משתמשת בהם

וגם אם אתם לא מוצאים בדיוק את אותה החברה

בידקו ברשימת הרכיבים, וודאו שהיא הכי דומה לרשימה במוצר שלי

 

אם יש לכם מוצר ספציפי שאתם רוצים להתייעץ איתי עליו

שילחו לי מייל einat.nt@gmail.com

 

לבריאות!

עינת

 

רוטב סויה

חמאת בוטנים לא אורגנית

חמאת בוטנים אורגנית

פירורי לחם כוסמין

אטריות אורז מלא

קוואקר

שמן זית

כוסמת

סילאן

מייפל אמיתי

רסק תפוחים

רוטב צ'ילי מתוק

חלב סויה

אישית אני לא שותה חלב סויה, אבל החלב של "אדמה" נראה לי הכי שפוי. רשימת רכיבים הכי קצרה שמצאתי – רכיבים: מים, פולי סויה אורגניים, מלח-ים.

טחינה גולמית – רצוי להשתמש בטחינה משומשום מלא, הערך התזונתי שלה גבוה יותר

לחם מלא

חומץ לבן

אבקת חרובים

70 תגובות

70 תגובות לפוסט “מוצרים מומלצים”

  1. חדוהבתאריך 15 ינו 2012 בשעה 13:12

    איזו רשימה נהדרת – רעיון מצוין.

    לגבי סילאן – אני משתמשת בסילאן של חב' הגפן – כתוב עליו – תמרים בלבד ללא תוספת סוכר – ניתן לדעתך לסמוך על הכתוב שזה באמת ללא תוספת סוכר?

    לגבי רסק התפוחים – זה בדיוק מה שאני משתמשת – קינוח נהדר וגם סתם נשנוש באמצע היום – האם הוא יכול להחשב כמנת פרי?

    הכוסמת הירוקה – פשוט מעולה, איזה טעם אגוזי נהדר יש לה – לעולם לא אחזור לחומה…

    אשמח לשמוע על איזה עדשים את ממליצה ביותר.

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    הי חדוולה 🙂

    לגבי הסילאן – אין לנו ברירה אלא להסתמך על מה שכותבים.
    אם כתוב "ללא תוספת סוכר" ואין ברכיבים כלום חוץ מתמרים, אז על פניו נראה שאפשר להאמין להם.

    לגבי רסק התפוחים – הוא לא יכול להיחשב כמנת פרי, מכיוון שכדי להכין 100 גרם רסק, צריך כמה וכמה תפוחים…

    לגבי הכוסמת – אני שמחה לשמוע :))

    לגבי העדשים – אני מעדיפה אורגניות. ואני קונה את המוצר הכי זול באותו יום 🙂

    [Reply]

  2. יהודית עובדיהבתאריך 29 ינו 2012 בשעה 20:09

    שלום רב ,
    רכשתי סיאלן דבש תמרים מדגם מטעמי הגליל לפני כ-3 חודשים ,בפעם הראשונה את הדגם שלכם.
    סילאן הינו מצרך חשוב אצלי במטבח, אך לצערי גיליתי
    ביום שישי האחרון בזמן הכנות לשבת התכוונתי להשתמש בסילאן לבשל וגיליתי להפתעתי כי הוא הפך להיות גוש סוכר,התאכזכתי מאוד , זה מנע ממנו לשנות את כל מה שתוכנן לתפריט לשבת.
    זאת הפעם הראושונה שנתקלתי בסילאן מסוג זה.
    אבקש לקבלת כתבות לשליחת הצנצנת חזרה אלכם ,
    ולפצות אותי על כך .

    בכבוד רב,
    יהודית עובדיה
    רח' הרקפת 14
    מבשרת ציון 90805
    050-88924450

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    שלום יהודית
    אני לא קשורה לחברה
    כדאי שתשלחי דרך האתר שלהם

    עינת

    [Reply]

  3. גברת פלפלתבתאריך 30 ינו 2012 בשעה 13:26

    יופי של רשימה.

    [Reply]

  4. s.aבתאריך 26 פבר 2012 בשעה 04:55

    עינת האם את מעדיפה קמח מלא על פני קמח 7 דגנים בטחינה גסה?

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    לא משנה איזה קמח – העיקר שיהיה מלא

    [Reply]

  5. זלוטניק שושיבתאריך 29 מרץ 2012 בשעה 21:09

    רציתי לקבל מתכון לבישול כוסמת ירוקה.

    תודה!

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    הי שושי
    את יכולה למצוא כאן סרטון איך להכין כוסמת
    http://youtu.be/tC7m7ejCYBA

    וכשהיא מוכנה אני מוסיפה אותה לתבשילים ממש כמו אורז

    בקישור הזה תוכלי למצוא כמה מתכוני כוסמת מתוך אתר המתכונים שלי
    http://cooking.einatnutrition.co.il/?cat=7

    בהצלחה
    עינת

    [Reply]

  6. סילביהבתאריך 08 מאי 2012 בשעה 07:37

    תודה עינת
    הרשימה שלך מאוד תורמת לי ועושה סדר.
    לא כתבת ברסק עגבניו מה מכל ההיצע הכי בריא. יש ל המלצה? אשמח לקבל ושוב תודה ענקית

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    הי סילביה
    אני שמחה לשמוע שהרשימה עוזרת לך 🙂
    לגבי רסק עגבניות – שם החברה לא ממש משנה
    העיקר שברכיבים יהיו רק עגבניות

    [Reply]

  7. שושי אורןבתאריך 24 יונ 2012 בשעה 08:51

    רשימה מבורכת…תודה. לגבי רוטב צ'ילי מתוק – בעבר הייתי רוכשת את המוצר, אך ראיתי שהוא מכיל E למיניהם ולכן הורדתי אותו מהרשימה שלי. יש רוטב צ'ילי מסוים שאת ממליצה עליו? תודה שושי

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    הי שושי
    במוצר שאני משתמשת יש רק צ'ילי, מים סוכר שום, מלח וחומץ
    אין מספרי E
    את יכולה לראות בתמונה של הצ'ילי באיזה מוצר אני משתמשת
    כתבתי גם את רשימת הרכיבים

    [Reply]

  8. קטיהבתאריך 01 יול 2012 בשעה 17:53

    טוב הרשימה לא עובדת לי ושום דבר לא נפתח לי,
    בכל אופן אשמח לדעת לגביי הרוטב צ'ילי, את יכולה לכתוב פה את השם של החברה? כי אני חיפשתי המוווון רטבים ללא כימיקלים..
    אבל שאלה קטנה, יש ברוטב צ'ילי הרבה סוכר, זה לא קצת מנוגד?

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    הי קטיה
    עכשיו הרשימה עובדת
    הנה הקישור הישיר לרוטב הצ'ילי
    http://bit.ly/Ob0he8

    לגבי הסוכר – נכון, רוטב צ'ילי הוא לא משהו בריא
    אלא רק כדי לתת טעם לאוכל
    אני לא משתמשת בו הרבה, כף אחת פעם בשבוע/שבועיים
    אז זה לא כזה נורא

    [Reply]

  9. נויבתאריך 14 אוג 2012 בשעה 00:03

    היי עינת,
    האם ניתן להשתמש ברוטב הסויה בה את משתמשת בדיוק כמו בסויה המעובדת ומלאת החומרים?
    אני מתכוונת, אמא שלי ניסתה פעם סויה של קיקומן והיא טוענת שהיא לא הייתה טעימה, הייתה ממש מלוחה. אז האם כך זה אמור להיות ופשוט צריך לשים את הסויה הטבעית ביחס המרה אחר? או שפשוט מתפשרים על פחות טעים?

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    הי נוי

    נכון, רוטב סויה הוא מלוח
    היחס הוא אותו יחס
    אבל כמובן שאפשר לשנות מינונים לפי הטעם
    יש אנשים שאוהבים מלוח יותר ויש אנשים שאוהבים מלוח פחות

    תשחקו עם הכמויות לפי מה שמתאים לכם

    [Reply]

  10. מעיןבתאריך 22 אוג 2012 בשעה 18:39

    הי עינת,

    תודה רבה על הרשימה! כתבת שאינך שותה באופן אישי חלב סויה, אז על איזה תחליף חלב את ממליצה יותר?
    תודה רבה!

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    הי מעין
    אני לא שותה כל סוג של חלב
    סתם כי אני לא מתה על זה
    🙂

    [Reply]

  11. עידיתבתאריך 01 אוק 2012 בשעה 08:59

    הי עינת,
    במתכונים ובאתרים טבעוניים למינהם קראתי על שמרי הבירה,
    הדעות חלוקות לגבי היתרונות שלהם, אבל נראה כי הם יעילים בתפריט הטבעוני,
    רציתי לשאול את דעתך לגבי המוצר, וכן המלצותיך בין האבקה לפתיתים,
    תודה רבה וחג שמח,
    עידית

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    הי עידית
    שמרי בירה הם בעצם מוצר לוואי של תעשיית הבירה
    הם מכילים ויטמינים ומינרלים, חלבון מלא (כלומר, כל חומצות האמינו), נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים
    ומתייחסים אליהם כאל תוסף תזונה
    אפשר להשתמש בהם מעט ומדי פעם
    (לדוגמא, כף אחת לתבשיל שלם. או כפית למנה)
    אבל רצוי לא על בסיס יום-יומי קבוע

    אני לא יודעת מה ההבדל בין האבקה לפתיתים

    [Reply]

  12. מאיהבתאריך 07 אוק 2012 בשעה 07:43

    שלום עינת,
    תודה על המידע החשוב.
    רציתי להסבר את תשומת ליבך לE-224 שמופיע כמרכיב בחומץ.
    http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=215&ArticleID=566&sng=1

    דבר נוסף,
    רציתי לידע את צורכי חלב סויה של אלפרו,
    שהחלב הרגיל מכיל תוסף מזון לא בריא.

    חג שמח
    מאיה

    [Reply]

  13. טוליבתאריך 07 אוק 2012 בשעה 08:35

    היי עינת, רק רציתי לעדכן שאני שותה חלב סויה של אלפרו שמורכב רק מפולי סויה ומים בלי מלח. תודה על הטיפים 🙂

    [Reply]

  14. אילנהבתאריך 13 אוק 2012 בשעה 18:26

    ה עינת, פרסמת ב- ynet מתכון להמבורגר צמחוני.
    ניסיתי… העיסה הייתה טעימה מאוד אבל ההמבורגר לאחר האפייה יצא יבש.
    מה ניתן לעשות ? תודה

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    הי אילנה
    בעיקרון הוא אמור לצאת ממש עסיסי
    יכול להיות שהטמפרטורה של התנור היתה גבוהה מדי
    או שהוא היה בתנור יותר מדי זמן
    (קחי בחשבון שהטמפ' והזמנים משתנים מתנור לתנור)

    [Reply]

  15. Veronikaבתאריך 25 אוק 2012 בשעה 17:02

    איזה טופו את קונה?, איך יודעים שהוא לא מהונדס גנטית?

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    צודקת! אני צריכה להוסיף גם טופו
    אני קונה טופו אורגני שכתוב על האריזה שהוא עשוי מפולי סויה שלא עברו הנדסה גנטית
    וכמובן בודקת ברשימת הרכיבים שאין תוספים מיותרים
    לפי מה שזכור לי, יש של חברת "ליב" ואני לא זוכרת אם יש עוד חברות
    בפעם הבאה שאהיה בחנות טבע אבדוק, ואוסיף לרשימה
    תודה 🙂

    [Reply]

  16. רחליבתאריך 12 נוב 2012 בשעה 17:31

    היי עינת אני ממש מחכה ומצפה שתיתני כבר את הטיפ לשינת לילה טובה רצופה מודה לך מכל הלב רחלי כי כל לילה שעובר ללא שינה זה ס י ו ט

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    רחלי יקירה
    אין טיפ אחד ספציפי
    אלא איזון התפריט יביא לשנת לילה טובה ורצופה
    🙂

    [Reply]

  17. אוריתבתאריך 12 נוב 2012 בשעה 18:47

    היי עינת…בדף אחר רשמת שלא כדאי לצרוך שמן קוקוס בגלל שהוא רווי.ואני דווקא קראתי שהוא עדיף על פני שמן זית וקנולה..מה דעתך?

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    תלוי את מי שואלים 🙂
    בכל מקרה, כל שמן לא צריך להיות רכיב מרכזי בתפריט שלנו
    עדיף לצרוך את השומנים ממזונות שלמים כמו טחינה אגוזים אבוקדו וכו'

    [Reply]

  18. Iraבתאריך 18 דצמ 2012 בשעה 22:56

    ענת שלום,

    מה דעתך על שימוש בשמן קוקוס לבישול וטיגון? מה יתרונות שלו? (חוץ מריח משגע)

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    אין שום בעיה עם שמן קוקוס
    אני משתמשת בו לפעמים
    אבל, מודה, אני מעדיפה שמן זית 🙂

    [Reply]

  19. חגיתבתאריך 26 דצמ 2012 בשעה 17:52

    הי עינת,
    מה דעתך על רסק התפוחים הבא:
    http://www.edenteva.co.il/product/11154370/רסק-תפוחי-עץ-670-גרם-טעמי-הגליל
    תודה מראש…

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    הי חגית
    על פניו נראה בסדר
    אני לא רואה את רשימת הרכיבים
    אבל אם את לא משתמשת כל יום, מנסיון, חבל לקנות כמות כזו
    אחרי הפתיחה, זה מהר מאוד מתעפש. אפילו במקרר
    זרקתי הרבה צנצנות כאלה עד שהחלטתי לעבור לאריזות הקטנות
    פחות אקולוגי, נכון, אבל גם לזרוק כסף זה לא אקולוגי
    🙂

    [Reply]

  20. מיכל שקדבתאריך 17 פבר 2013 בשעה 10:23

    שלום עינת,

    האתר שלך הוא חגיגה למתלמדים חדשים כמוני, אף שאיני צורכת דגנים מכל סוג על פי המלצת הנטורופת המלווה אותי בדרך לטבעונות.
    התמכרתי לעוגיות הסילאן חמאת בוטנים וקוואקר ועוד היד נטויה.
    תודה על מתכונייך,
    מיכל שקד

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    תודה רבה מיכל 🙂
    אני שמחה לשמוע

    [Reply]

  21. דנית מזרחיבתאריך 06 מרץ 2013 בשעה 15:55

    לידיעתכן! קיים רוטב סויה של קיקומן דל מלח, נראה לי יותר בריא.

    [Reply]

  22. רחלבתאריך 10 אפר 2013 בשעה 11:33

    של איזו חברה הרוטב צ'ילי? קשה לראות בתמונה.
    תודה

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    לא הצלחתי בעצמי להבין… לא ממש כתוב
    נסי למצוא אותו לפי התמונה
    וכמובן לבדוק ברכיבים

    [Reply]

  23. באריבתאריך 29 אפר 2013 בשעה 23:14

    היי עינת אני חדשה בכל השינוי של התזונה היומיומית שלי ובגלל זה רציתי לדעת עם יש איזה תפריט קבוע לארוחת הבוקר ארוחת הצהרים וכ'ו ..
    אני רגילה לעבוד לפי סדר יום ותכנונים מראש ובשאר הדיאטות פשוט סדרתי לי פרכיות לבוקר סלט לצהרים וכ'ו בקיצור רציתי לדעת עם את יכולה לסדר לי או להגיד לי איפה אני יכולה למצוא מעין תפריט שבו אני יוכל לכוון לי משהו שקליל לבוקר ומהיר לצהרים וישביע לערב…
    תודה מראש בארי !!

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    הי בארי
    אין תפריט אחד שמתאים לכולם
    כדי שהשינוי ייטמע וישאר לאורך זמן כדאי להתאים תפריט אישי
    בהצלחה בשינוי 🙂

    [Reply]

  24. iritבתאריך 02 מאי 2013 בשעה 14:29

    מה נשאר לומר רק תודה את מעשירה כל כך את הידע ומראה שהשד לא נורא מחכה ליום רביעי הבא

    [Reply]

  25. סמייהבתאריך 04 מאי 2013 בשעה 00:05

    שלום עינת
    כמה זה טוב לאכול בריא ולהיות מעודכנים על כל המזון השונים אשר אנחנו אוכלים הרבה ולא ידוע לנו אך ומה יותר טוב ובריא לגוף .
    אני מקבלת עידכונים למייל שלי על כל פעולה חדשה באתר
    תודה לך עינת
    ואני ממליצה להרשם לאתר על מנת לקבל עידכונים במייל על האוכל הבריא לגוף
    על מנת לשמור על חיים בריאם וגוף בריא .

    [Reply]

  26. תמרבתאריך 05 מאי 2013 בשעה 20:11

    אני מאוד נהנת מהאתר שלך , הוא פשוט מדהים
    אך אני התחלתי לבשל נכון בבית, הילדים אהבו את השינו בבית למען הבריאות
    ואפילו גם בעלי , ואמת מיום שהתחלתי לאכול בריא התחלתי לרדת במשקל , ירדתי תוך חודשים 6 קילו
    סמייה אני מסכימה איתך שאנחנו אוכלים הרבה ולא ידוע לנו מה בריא לגוף ומה לא בריא .
    אשמח לקבל עידכונים לדו״אל . 

    [Reply]

  27. סמיהבתאריך 06 מאי 2013 בשעה 20:43

    שלום עינת

    מה דעתך על אבקת מרק עוף? האם כדאי להוסיף לאוכל ? האם זה דבר בריא?
    אשמח לקבל תשובה

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    לא. אבקת מרק היא לא דבר בריא
    רצוי להכין לבד ציר ירקות ולהשתמש בו

    [Reply]

  28. קיאן תלחמיבתאריך 07 מאי 2013 בשעה 17:23

    שלום ענת
    תודה על ההמלצות שלך באתר , לפי דעתי זה מאוד מעניין אותי לגלוש באתר שלך על מנת לשמור על גוף בריא ומאוזן.
    יש לי שאלה , איזה שמן עדיף להשתמש באכול? האם רק שמן זית בריא או עוד יש שמנים בריאים להשתמש בהם בבישול.
    ואשמח לקבל ב דו"אל עדכונים
    תודה

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    רק שמן זית

    [Reply]

  29. משהבתאריך 18 יונ 2013 בשעה 15:28

    בס"ד

    שלום עינת

    ב"מקרה" שוטטתי באינטרנט ומצאתי את האתר שלך
    אני רוצה להביע תודה על כך
    קראתי את דברייך בעיון רב
    עצותייך משקפות ידע וניסיון בתחום , לדעתי .

    רציתי לשאול ברשותך
    1. פירורי לחם כוסמין – ברכיבים כתוב גלוטן טבעי , כל גלוטן הוא טבעי ולא בריא או
    שלא והטבעי נטול תופעות גלוטן ?
    2. איך אפשר לאכול חצילים כשהם לא מטוגנים? ולא אפוי כי זה לא טעים …. ?
    3. ממרח טופו-הראת ממרח מטופו אבל טופו זה מסויה וסויה היא פיטואסרוגנית אז מה
    הרווחנו ? תמליצי טופו לילדים הרי מפרסמים שסויה לא בריאה ?

    תודה . משה

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    שלום משה
    לגבי הגלוטן בפירורי הלחם –
    לדעתי ציינו את הגלוטן כדי שיהיה ברור שהכוסמין מכיל גלוטן
    הכוונה ב"טבעי" לדעתי היא שלא הוסיפו גלוטן אלא הוא קיים באופן טבעי בכוסמין

    לגבי החצילים –
    אני צולה אותם בתנור והם יוצאים נפלא
    מחממת תנור ל-200 מעלות, פורסת את החציל לפרוסות בעובי 1סמ
    מורחת מעט שמן מלמעלה, ומכניסה לתנור ל-40 דקות

    לגבי הסויה –
    יש מחקרים לכאן ולכאן
    אני מאמינה שכשלא מגזימים אפשר לאכול מכל דבר
    וכנל לגבי סויה
    מי שאוכל מוצרים מעובדים, אוכל יותר סויה, מכיוון שמשתמשים בחלבון שלה
    או בשמן שלה כמעט בכל מוצר
    אבל מי שאוכל טבעי, ומדי פעם אוכל גם מוצרי סויה טבעיים
    אין עם זה בעיה

    [Reply]

  30. מיכאלהבתאריך 19 יונ 2013 בשעה 06:54

    היי עינת,
    רציתי להוסיף ולשאול: האם את מעדכנת את המלצתך בעקבות התחקיר של כלבוטק בנוגע לשמן זית?
    אני מאז קונה רק עם תו תקן של מועצת הזיתים.
    תודה
    מיכאלה

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    כמובן, רצוי לקנות שמן עם תו תקן
    או לקנות ממישהו שסומכים עליו

    [Reply]

  31. יעלבתאריך 28 יול 2013 בשעה 23:59

    תודה רבה על הפניית תשומת הלב.
    לגבי תחליפי חלב, בעיקר לילדים, אני מסתדרת בלי. מה מומלץ? אורז- יותר טבעי, שקדים- מכיל סידן אך יותר תוספים לא טבעיים.

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    קודם כל, חשוב למצוא את המוצרים עם הכי פחות תוספים
    מעבר לזה, רצוי לגוון ולצרוך בכל פעם מוצר אחר, כי בכל אחד מהם ערכים תזונתיים שונים

    [Reply]

  32. דבורהבתאריך 11 ספט 2013 בשעה 10:12

    שלום עינת יקרה,תודה רבה על הרשימה,‏ ממש כיף ‏ לראות את הדברים מול העיניים…
    ‏ רציתי לשאול בבקשה:
    1.‏ לגבי ממרח אגוזים,‏ רשום עליו כמובן מאה אחוז טבעי אבל ברכיבים רשום; סוכר קנים,‏ שמן,‏ אגוזים,‏ סיבים.‏ זה בסדר? מה הסוכר קנים,‏ זה בריא? ‏
    2.‏ לגבי פרכיות אורז,‏ יש פרכיות 100%‏ כוסמת או 100‏ %‏ אורז חום,‏ יש עדיפות או שלא זה ולא זה"‏
    תודה רבה על העזרה…

    [Reply]

  33. דב גולדברגבתאריך 30 דצמ 2013 בשעה 11:02

    עינת היקרה! עיינתי ברשימתך וכן בתגובות המתייחסות ותשובותיך הענייניות ונפעמתי משפע התייחסויותיך . אני מפיק מהם תועלת רבה היי ברוכה נשמה!!!

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    תודה רבה דב 🙂

    [Reply]

  34. ניסן וייסבתאריך 07 פבר 2014 בשעה 19:27

    שלום עינת ותודה על ההמלצות. יש לי שאלה בנושא רוטב הסויה. אני לא מבין מדוע הכנסת אותו לרשימה המומלצת,הנתרן מצוי בו בערכים אסטרונומים ,לכן בעיני הוא אסור בתכלית האיסור אם לא הבנתי אותך תקני אותי בבקשה . בתודה מראש ניסן וייס.

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    הי ניסן
    ההמלצה היא לא ללכת ולקנות רוטב סויה
    אלא – באיזה רוטב סויה להשתמש, אם כבר משתמשים

    בכל מקרה, אין בעיה לתבל עם רוטב סויה מדי פעם
    כל עוד זה לא נעשה על בסיס יום יומי
    בנוסף, אם תבדוק את תכולת הנתרן במלח תגלה שהיא הרבה יותר גבוהה
    מתכולת הנתרן ברוטב סויה. אז אם אתה משתמש ברוטב סויה במקום מלח
    אפילו חסכת בנתרן 🙂

    [Reply]

  35. יפעתבתאריך 05 מרץ 2014 בשעה 08:57

    האם את ממליצה על ממרח תמרים כתחליף למתוק?
    אני לא אוהבת את התמרים בצורתם הטבעית אבל מאוד נהנית מהממרח.
    יש לך מותג מומלץ?

    [Reply]

  36. אסתרבתאריך 20 דצמ 2014 בשעה 09:18

    תודה רבה עינת על הרשימה והמלצות התזונה שאת נותנת. רציתי לשאול אותך לגבי טופו איזה את ממליצה?
    ומה לגבי הפסטה המלאה שמוכרים האם היא באמת מלאה והאם מומלץ?
    תודה רבה .

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    תודה אסתר !
    לגבי טופו – כל טופו אורגני, שכתוב עליו שפולי הסויה לא מהונדסים גנטית, ושאין בו יותר מדי תוספים הוא מצוין
    לגבי פסטה "מלאה" – היא לא באמת מלאה . אני ממליצה לצמצם כמה שאפשר

    [Reply]

  37. יהודית שבתאיבתאריך 29 יונ 2015 בשעה 13:41

    שלום רב ותודה על האתר הנפלא.
    התחלתי לשתות חלב שקדים של אלפרו הבעיה שזה מלא סוכר,
    מה את ממליצה כתחליף? תודה.

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    הי יהודית. אפשר להכין חלב שקדים בבית. זה לא מסובך בכלל. יש סרטונים ביוטיוב.
    או לחילופין, לקנות חלב שקדים שעשוי רק משקדים, ללא תוספים
    יש המון אופציות היום בשוק, רק צריך לבדוק מי הכי בריאה
    בהצלחה 🙂

    [Reply]

  38. אופירהבתאריך 21 דצמ 2015 בשעה 10:35

    האם קווקר חשוב שיהיה אורגני? אני חשבתי שרק ירקות ופירות טריים חשוב שיהיו אורגנים בגלל חומרי ההדברה הרבים, וגם ככה נורא יקר לי ואני לא קונה… עכשיו את מחדשת לי שגם קווקר (וקטניות?), זה בכלל מייאש….הכל נורא יקר. תקלי עלינו קצת ותגידי מה חשוב מאוד שיהיה אורגני ומה לא. חוץ מזה- קמח כוסמין (אני אופה לחמניות איתו) – יש לי של יברת עץ השדה כמדומני. חשוב שיהיה מלא? חשוב שיהיה אורגני?

    קצת מתוסכלת….
    אופירה

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    אופירה – השאיפה היא שהכל יהיה אורגני
    אבל לא תמיד מתאפשר
    גם אני לא אוכלת הכל אורגני
    מה שאת יכולה, תקני אורגני. ומה שלא, לא
    וגם זה בסדר גמור.
    לגבי הקמח – חשוב שיהיה מלא
    🙂

    [Reply]

  39. דידיבתאריך 02 מאי 2016 בשעה 11:52

    האם דגני ברנקפלס בראי
    האם הוא מאכל מלא, אם אני זוכרת נכון כתוב עליו מלא אבל אני לא סומכת על זה..
    אשמח לעצה?
    נ.ב: תודה ענקית לך עזרת לי הרבה!

    [Reply]

    עינת - תזונה לבריאות Reply:

    הי דידי, התשובה היא לא 🙂
    זה מוצר מעובד לכל דבר
    מה גם שאין בו ערך תזונתי. יש בו רק סיבים תזונתיים
    והוא עלול ליצור עודף בסיבים תזונתיים בגוף
    שגורם לאיבוד מינרלים ורכיבים חשובים

    [Reply]

  40. Shiriבתאריך 19 מאי 2016 בשעה 07:50

    הי עינת, תודה על הרשימה. רציתי לדעת אם לחם מחיטה מלאה באמת נשאר בריא אחרי תהליך העיבוד שהביא אותו להיות מה שהוא היום ולעמוד על המדפים בחנויות. האם לא עדיף למצוא לחם שלא עובר תהליכי עיבוד והתאמה?
    תודה

    [Reply]

RSS תגובות

השארת תגובות