אם הגעת לכאן, אני מניחה שכבר הבנת את ההשפעה הקריטית של התזונה שלנו על הבריאות הפיזית והנפשית שלנו, וחשוב לך להרגיש טוב, להתמלא באנרגיה כל יום מחדש, לשמור על חיוניות לאורך כל שעות היום, להגיע למשקל מאוזן ובריא ולשמור עליו לאורך זמן.
אני גם מניחה שכבר ידוע לך שתזונה לא מאוזנת משפיעה עלינו לרעה ומגיעה עם תופעות לוואי מציקות ומטרידות שקשה להיפטר מהן, כמו למשל: כאבי ראש ומיגרנות, כאבי בטן, בעיות עיכול ועצירויות, עייפות כרונית ועוד הרבה.
שבגלל שפע המידע (או עומס המידע, כמו שאני קוראת לו) יש תחושה מתסכלת של בלבול. מאיפה מתחילים? איך בוחרים בין הגישות והשיטות השונות, שלפעמים אפילו סותרות אחת את השנייה? מה בדיוק עושים בכל פעם שמתעורר חשק לאכול? איך יודעים מה טוב לגוף שלי? ועוד…
הכלל הראשון שלי, כשרוצים להתחיל לאכול בריא – הוא לחזור לבסיס.
לנקות את כל ה"רעשים" מסביב ולחזור לתזונה טבעית ולא תעשייתית. מתחילים מאפס. מההתחלה.
מבינים מה זה בכלל אומר אוכל בריא, מה זה תזונה טבעית, מה זה אומר תזונה מאוזנת, לומדים מה הגוף האישי שלנו צריך כדי להיבנות ולהתחזק ולמנוע מחלות, איזה מזונות מחזקים אותו ואיזה מחלישים אותו ומזיקים לו.
זו הסיבה שכתבתי את המדריך "מתחילים לאכול בריא" ואני נותנת אותו חינם – כדי לעזור לכמה שיותר אנשים לעשות את הצעד הראשון.
אני עינת שגיא – מדריכה לתזונה טבעית. למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
בשנים האחרונות עזרתי כבר לאלפי אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, דיאטות או תפריטים קבועים.
אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
עברתי בעצמי את התהליך לפני כמה שנים, כשבעקבותיו –
המיגרנות הכרוניות שלי נעלמו לגמרי
כנ"ל גם האנמיה שסחבתי כל החיים
אני ישנה טוב בלילות
ערכי הברזל שלי עלו והתאזנו
ערכי הכולסטרול שלי ירדו והתאזנו
ועל הדרך נפטרתי מ-15 קילו מיותרים!
אני יודעת שאנחנו לא חיים בבועה ולא חיים על אי בודד. אני בחורה עירונית. נולדתי וגדלתי בחיפה וכבר קרוב ל-25 שנה גרה בתל אביב ואזור המרכז, ואוהבת את זה! מצד אחד, אני רוצה לשמר את אורח החיים שלי, ומצד שני אני רוצה לשפר את איכות החיים ולאכול בריא יותר. ולכן, הגישה שלי היא שאוכל בריא צריך להשתלב בחיים שלנו, ואנחנו לא צריכים לשנות את החיים מקצה לקצה רק כדי לאכול בריא יותר. לא צריך לעשות שמיניות באוויר כדי לאכול בריא. הכל נמצא לנו מתחת לאף. אצל הירקן, או במכולת השכונתית. זו הסיבה גם שרוב הכלים שאני נותנת, הם פשוטים, פרקטיים וקלים מאוד ליישום ביום-יום העמוס והלחוץ שלנו.