שוקולד – בריא או לא?

You are currently viewing שוקולד – בריא או לא?

אז קודם כל, למען הסר ספק, ואני בטוחה שתסכימו איתי – שוקולד זה ט-ע-י-ם ! 🙂

הכרתי בחיי אנשים בודדים (שאפשר לספור על כף יד אחת) שלא אוהבים שוקולד.
תמיד קינאתי בהם..

פעם הייתי מחסלת חפיסת שוקולד ביום. זה היה קרייב מטורף, שלא יכולתי (או רציתי) לשלוט בו.

הרומן שלי עם שוקולד התערער לפני כמה שנים, כשראיתי תכנית בטלוויזיה על חוף השנהב. שם נמצאים רוב שדות הקקאו והקפה. ובתכנית הראו את הילדים בני ה-5 שעובדים בשדות. הם נחטפים מהבתים שלהם, הופכים לעבדים בגיל 5 וזכויות האדם הבסיסיות שלהם נרמסות. הם נקראים "עבדי השוקולד". והם עובדים בשדות קקאו וקפה שמספקים לחברות הגדולות כמו נסטלה, הרשיז ועוד.

בו ברגע החלטתי שאני מפסיקה לשתות קפה, לאכול שוקולד ולהשתמש בקקאו. ועמדתי בזה כמה שנים טובות. עד שגיליתי שיש קקאו של חברות סחר הוגן.

סחר הוגן אומר שיש מי שבודק שהחברה שקיבלה את התו "סחר הוגן" מספקת תנאים ראויים לעובדיה. זה קיים גם במפעלי טקסטיל בסין, אחרי שעשו רעש על סדנאות היזע (באנגלית sweat shops) – מפעלים שיש בהם תנאי עבודה קשים, ללא זכויות לעובדים.
אז חזרתי להשתמש בקקאו מסחר הוגן, אורגני ונא (כלומר, לא קלוי).

ולשאלתנו – האם שוקולד בריא או לא ?

היתרון הבולט של הקקאו הוא נוגדי החמצון, האנטיאוקסידנטים, שנמצאים בו.
נוגדי חמצון מגנים על הגוף מפני הנזקים של תהליך החמצון שקורה באופן טבעי בגוף. הם מגנים בפני סרטן, מחלות לב, סוכרת, מגנים על העור והעיניים ועוד הרבה.

בנוסף, יש בקקאו מינרלים חשובים והוא גם גורם לנו להרגיש טוב, כי הוא מכיל חומצה אמינית שנקראת טריפטופן, שעוזרת לגוף לייצר סרוטונין – מוליך עצבי שאחראי על מצב הרוח שלנו.

זו הסיבה שאנחנו רצים לאכול שוקולד כשמצב הרוח לא בשמיים… וזו הסיבה
שאנחנו מכורים אליו, כי הוא גורם לנו להרגיש טוב.

ולצד היתרון יש גם חסרון – והחסרון הבולט של הקקאו הוא – שהוא ממריץ.
הוא לא נותן לנו אנרגיה. לא להתבלבל. הוא ממריץ. מעורר.
הוא גורם לגוף להיות דרוך כל הזמן, ובשלב מסוים גורם לעייפות כרונית.
הוא מתיש את המערכת עד כדי כך, שהיא יכולה פשוט להפסיק לתפקד.

אז אם לכתוב את השורה התחתונה – שוקולד (מריר, שאין בו הרבה סוכר), אורגני, מסחר הוגן ונא (לא קלוי), יכול להיות בריא אם אוכלים ממנו במידה.

מקווה שלא הרסתי לכם את החשק משוקולד לגמרי 🙂

** בתמונה – השוקולד שאני אוהבת. שוקולד טבעוני (לא מריר) עם אגוזי לוז. הכי טעים בעולם 🙂

אולי יעניין אותך גם

איך אוכלים בריא גם בעבודה

איך אוכלים בריא גם בעבודה?

אנחנו מבלים את רוב היום שלנו בעבודה, בין אם זה במשרד או בבית, חשוב שניצור לעצמנו את התנאים ואת הסביבה שיעזרו לנו לאכול בריא ולהתמיד לאורך זמן.